Nr. 60a  Deze kast werd vroeger door bakkers gebruikt om het deeg te laten rijzen. Het is dus een rijskast.

De kast heeft 4 deuren. Elke deur bestaat uit 2 delen die scharnieren. Een gedeelte van zo'n deur heeft latjes binnenin. Als dat gedeelte haaks op de kast staat lopen deze latjes gelijk met die in de kast. Je kunt de legplanken dus naar voren trekken. Het gedeelte buiten de kast rust dan op de latjes van de deur. Deze kast heeft wieltjes.

Hij is 177 cm breed, 67 cm diep en 173 cm hoog. Prijs op aanvraag. Bezorgen in overleg.
Tijdelijk reserveren is mogelijk. Voor info over openingstijden en dergelijke, klik hier.

Nr. 60b  Hier zie je hoe de 2 delen per deur scharnieren en je hebt zicht op de binnenkant.

Nr. 60c  De kast heeft wieltjes

Nr. 59a  Jaren geleden hadden wij een partij mooie oude kaasplanken. We hebben daar toen 2 grutterskasten van gemaakt. Een staat in mijn keuken... met de andere was een klant van ons blij.
Onlangs kon Henk nog wat oude kaasplanken inkopen en toen dachten we direct aan die 2 grutterskasten. Zoals je op deze foto al ziet: hier is nummer 3!

Deze kast heeft 11 gruttersbakken, 7 lades en daarboven 9 vakken. Hij is 196 cm hoog, 45 cm diep (diepste punt) en 138 cm breed. De kleur van de kast komt overeen met de kleur op foto 1. Prijs €1750,-. Voor informatie over de winkel, klik hier.

Nr. 59b  Bovenkant van 59a.

Nr. 59c  Blik in de 11 gruttersbakken van 59a.

Nr. 58a  Leuke oude archiefkast, ooit grijs geschilderd. De handgrepen en sleutelplaatjes zijn nog origineel. De sleutel(s) is/zijn verloren gegaan. Deze kast is 132 cm hoog, 42 cm breed en 61 cm diep. Prijs € 195,-. Voor informatie over onze openingstijden en dergelijke, klik hier.

Nr. 58b  Originele sleutelplaatjes en hangrepen.

Nr. 58c  Zij-aanzicht van archiefkast 58a.

VERKOCHT      Nr. 57a  Wil je deze prachtige oude kast 'live' zien? We zijn morgen, zondag 21 januari, open vanaf 11 uur. Wil je er zeker van zijn dat hij dan nog niet verkocht is, dan kun je er een optie op nemen.

Er zijn veel nieuwe grutterskasten in omloop. Deze knapperd is een echte oude. Hij kast heeft 9 vakken, 7 lades en 5 gruttersbakken. De kast is ooit lichtgrijs geschilderd. In de verf zie je wat gebruikssporen.
Het leuke met deze kast is dat er pootjes onder zitten. Meestal rust het bakkengedeelte direct op de grond maar door de pootjes ziet het er wat 'luchtiger' uit. Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

De kast is 210 cm hoog, 50 cm diep op het diepste punt, 26 cm diep op het ondiepste punt en 173 cm breed. Prijs € 1495,-.
Bezorgen in overleg. Voor informatie over onze winkel, klik hier.

Nr. 56a  Bij deze antieke kast hoef je niet te twijfelen waar hij voor bedoeld is. Wanneer je de 4de foto bekijkt van de onderkant van een van de deuren, dan zie je een opengeslagen boek en een paar boeken die tegen elkaar staan. Een boekenkast dus! Erg leuk.

Het is helemaal een decoratieve kast zoals je op de foto's kunt zien. De kast is heel lichtgrijs van kleur. Hij is 135 cm breed, 200 cm hoog en 50 cm diep. Prijs € 1150,-. Voor informatie over de winkel, klik hier.
Bezorgen in overleg.

Sommige foto's zijn iets vertekend. De kast is vanzelfsprekend overal even breed.

Nr. 56b  Zicht op de binnenkant waar 4 planken zijn.

Nr. 56c  Zicht op de linker zijkant van de boekenkast.

Nr. 56d  Snijwerk aan de onderzijde van beide deuren. Je ziet hier de afbeelding van de linker deur. Je ziet een open geslagen boek. Een aantal boeken die naast elkaar staan en een inktpotje met ganzenveer.

Nr. 55a  Nieuw in de winkel, deze oude, relatief ondiepe, locker. Niet van ijzer maar van hout! De foto's vertekenen hier en daar. De kast is echter overal even breed. Deze leukerd is 200 cm hoog, 100 cm breed en 40 cm diep. Hij is ooit wit geschilderd. Bij de linkerdeur zie je beneden een vogeltje. Vond het te leuk om eraf te halen. De kast is in goede staat. Hij kost € 495,-. Voor informatie over onze winkel, klik hier.

Nr. 55b  Binnenkant van het rechter gedeelte van deze locker.

Nr. 55c  Binnenkant van het linker gedeelte van de kast.

Nr. 54a  Antieke servieskast. Hij is ooit overgeschilderd met krijtverf. De kast heeft bergruimte op de bodemplaat, op 4 kastbrede en -diepe schappen en als bovenste een kastbreed maar niet diep schap. Het 2de schap van onderen lijkt dikker dan de rest, maar dit is een lade. De kast is in goede staat en erg decoratief. Hij is 190 cm hoog, 85 cm breed en 43 cm diep. Prijs € 595,-. Voor info over ons adres, openingstijden en dergelijke, klik hier.

Nr. 52a  Voor iedereen die op zoek is naar een aparte oude ondiepe kast. Deze leukerd is 200 cm hoog, 96 cm breed en 40 cm diep.
Extra mooi is het dat de originele verf er nog opzit.
Het valt niet direct op maar deze kast heeft 2 kleuren verf. De grote vlakken hebben 1 kleur en de randen hebben een andere kleur. Wat ik bedoel, kun je zien op foto 52b (inzoomen op de verfvlakken links).

Door ouderdom zit het weer in de spiegel en vertoond de verf lichte scheurtjes en andere beschadigingen. 
In de kast vind je 3 legplanken. Er is betrekkelijk veel afstand tussen de planken dus je zou er gemakkelijk een extra plank aan kunnen toevoegen. Tot slot de prijs: € 585,-. Voor info over openingstijden, klik hier.


Nr. 52b  Binnenzijde van 52a.

Nr. 52c  Een van de zijkanten van 52a.

Nr. 50a  Mooie oude eendeurskast. Deze kast heeft een aparte verflaag, er zit namelijk structuur in (zie foto 50c). Achter de deur bevinden zich 3 legplanken. Hij is 180 cm hoog, 92 cm breed en 50 cm diep. Prijs € 675,-.

Nr. 50b  Binnenkant van 50a.

Nr. 50c  Detailopname van de structuurverf.

Nr. 47a  Oude relatief brede servieskast. De kast is ooit lichtgrijs geschilderd. Hij is 171 cm hoog, 107 cm breed en 53 cm diep. Prijs € 750,-. Voor informatie over openingstijden en dergelijke, klik hier.

Nr. 47b  Bovenkant van 47a.

Nr. 47c  Binnenzijde van 47a.

Nr. 45a  Mooie ijzeren medische kast van ManuBelge. Perfecte kast als je op zoek bent naar een industriële ondiepe kast. De kast heeft 3 glazen legplanken en ook de bodem heeft een glazen plaat. Hij is 165 cm hoog 60 cm breed en 35 cm diep. Prijs € 750,-. Voor informatie over openingstijden en dergelijke, klik hier.

Nr. 38b  Zicht op lades en schappen van 38a.

Nr. 6a  Het liefst hebben we kasten met de originele oude verflaag in de winkel staan. In een enkel geval, zoals bij deze kast, is een kwast echt nodig. De buitenkant is nu wit en de binnenkant is lavendelkleur. Deze kast is 174 cm hoog, 45 cm diep en 105 breed. Hij kost € 575,-. Hij staat inmiddels in de winkel.


Nr. 6b 

Nr. 6c  Zijkant van nr. 6a.

Onder een overkapping bij een klant kreeg een van onze buffetkasten en buitenlampen een mooie plek.

Nr. 30a  Oude ijzeren kast met 8 deurtjes. Op volgende foto zie je de ruimte achter de deurtjes. Deze kast is 155 cm hoog, 80 cm breed en 54 cm diep. Prijs € 250,-.

Nr. 30b  Binnenkant van kast 30a. (is achter alle deurtjes hetzelfde)

Deze leuke kast heeft een prachtige plek gekregen bij een van onze klanten.

Nr. 21  Ook in ons depot naast de winkel vind je veel mooie dingen. Zoals dit oude staande bureau. Dit bureau heeft bergruimte onder de schuine klep, in een lade en achter de deurtjes (hierachter zit 1 legplank). Bijzonder en decoratief meubel.
Hij is 136 cm breed, 65 cm diep en 126 cm hoog en hij kost € 450,-.